Woningcorporatie Ymere en stadsdeel Noord gaan in Tuindorp Oostzaan aan de slag met Tegels eruit, groen erin! Huurders en eigenaren in dit gebied krijgen gratis hulp bij het ontstenen en vergroenen van hun tuinen.

foto: Raymond Wouda (1998)

Veel tuinen in Amsterdam zijn betegeld geraakt. Dat is niet erg goed voor de waterhuishouding, maakt de stad warmer en draagt niet bij aan de biodiversiteit. Woningcorporatie Ymere, stadsdeel Noord en Tegels eruit, groen erin! slaan de handen ineen om de tuinen samen aan te pakken en groener te maken.

Groen is de aanjager voor kwaliteit van de leefomgeving van de toekomst. Het heeft een positieve uitwerking op biodiversiteit, klimaatadaptatie, ecologie, gezondheid et cetera. Bovendien is een groene tuin gewoon prettiger volgens velen. 

Tegels eruit, groen erin!
Het initiatief maakt het voor Tuindorp Oostzaanders om de tuin te vergroenen. Tuineigenaren, huurders, bewoners en bedrijven kunnen gratis hun tegels laten ophalen en een gratis professioneel tuinadvies krijgen. Ook krijgen ze gratis gezonde grond, een (of meerdere) bomen en plantjes, als ze dat willen. Hiermee wordt de tuin niet alleen klimaatbestendiger en ecologischer, maar is de tuineigenaar ook in staat om de tuin duurzaam te onderhouden. Dat is goed voor de bewoners, de buurt én de stad.

Aan de slag
Wil je met jou tuin aan de slag en ben je benieuwd hoe je dat kan aanpakken? Neem dan contact op via ons formulier en we laten zo spoedig mogelijk van ons horen.