Over ons

Amsterdamse tuinen groener, gezonder en klimaatbestendiger maken.
Daar helpen we bij. Dat is goed voor bewoners, buurt en milieu.
En daar worden wij weer blij van.

In 2003 zag Ralph dat de Amsterdamse tuinen in rap tempo aan het verstenen en ontgroenen waren. Daar was toen nog geen beleid voor. Dus schreef hij als bewoner een ‘Visie Groene en Klimaatadaptieve binnentuinen’. Die werd goed opgepakt door stadsdeel West. In 2018 kregen Ralph en Rania groen licht voor Tegels eruit, groen erin! Na dat eerste jaar hadden ze al 8.000 tegels eruit gehaald, 3.500 tegels hergebruikt en behoorlijk wat bomen geplant. Alleen al in West. Sinds 2020 doen ze Tegels eruit! in drie stadsdelen. Altijd voor bewoners en met bewoners.

Ralph Stuyver

Ralph Stuyver

initiator

Bij Tegels eruit! zorg ik samen met het team dat alle tuinen vergroenen en ontstenen. Ik ga zo veel mogelijk mee op tuinbezoeken en geniet van iedere tuin die we helpen. Er blijkt altijd meer mogelijk dan ik aanvankelijk dacht. Zowel qua tuin als financieel. Er zijn zoveel prachtige subsidies en mogelijkheden in Amsterdam. Wij werken als ‘schakel’ tussen de bewoners en de vele mogelijkheden die de gemeente Amsterdam biedt. Het doet me echt plezier bewoners, bedrijven en organisaties hiermee te helpen, en de buurt en de stad weer een beetje groener, gezonder en leefbaarder te maken.

Rania Siona

Rania Siona

landschapsontwerper

Bloemisten en tuiniers zijn de gelukkigste mensen ter wereld. Dat wist ik als kind al, toen ik omringd was door de tuinen van mijn grootouders, in het prachtige mediterrane Griekenland, waar ik geboren ben (1985). Na mijn master in Engeland, en sinds 8 jaar in Amsterdam, exploreer ik de mogelijkheden om steden groener en leefbaarder te maken. Als tuinontwerper heb ik een ecologische benadering bij het beplanten van tuinen en openbare ruimtes. In mijn werk verschuif ik groenontwerp en landschapsarchitectuur van een functionele rol naar het oplossen van een van de grootste uitdagingen van deze tijd: de klimaatverandering.

Ian Velthuis

Ian Velthuis

community manager

Met een groene en gezonde stadsnatuur heb ik veel. Naast dat wij een eigen tuin hebben, die ik graag onderhoud, ben ik ook fervent vogelspotter, en fotografeer ik graag. Bij Tegels eruit! zorg ik dat de wensen, vragen en ideeën van alle mensen, tuineigenaren en leveranciers, zo goed mogelijk hun plek vinden. Ik mail, bel, app, spreek, tweet en IM  met alle partijen en ondersteun het team waar nodig. Ook houd ik het proces in de gaten en maak ik afspraken voor iedereen. Van tuinbezoeken tot opleveringen. Tegels eruit, groen erin! vind ik superleuk omdat het zo belangrijk is om de buurt groener, gezonder en fijner te maken om in te wonen.

Nick Cornet

Nick Cornet

stagiaire

Ik ga als stagiare van Urban Green Development van het Wellant college bij Tegels eruit, groen erin! aan de slag. Tuinen in de stad groener en klimaatbstendiger maken is heel belangrijk. In mijn stage ga is samen met bewoners aan de slag. Daar heb ik er reuze zin in.

Aura Scaringi

Aura Scaringi

design & communicatie

Geboren aan de voet van een vulkaan, op het eiland Sicilië in Italië, wilde ik als kind boswachter worden. Het allergelukkigst was ik met een dierenencyclopedie. Urenlang kon ik naar plaatjes kijken van de meest wonderlijke dieren. Nu woon ik al een tijdje in Amsterdam maar droom nog steeds van een tuin waarin ik mijn eigen boswachter ben. Tot die tijd doe ik mijn best met de natuur om mij heen. Mijn balkon is vogel- en insectenvriendelijk. Tijdens wandelingen pluk ik zaadjes die ik op andere plekken plant, en ik kies met zorg wat ik eet en koop. Van de plantjes aan de grachten geniet ik net zoveel als van een bijzondere bloem op een bergtop. In mijn werk probeer ik projecten te kiezen die op een bereikbare manier iets positiefs bijdragen aan de wereld om ons heen. Tegels eruit, groen erin! is voor mij precies dat: iedereen kan voor de natuur zorgen, het enige dat we moeten doen, is gewoon de natuur weer net iets meer ruimte geven en daar met zorg en respect mee omgaan. Wat voel ik mij bevoorrecht deel uit te maken van dit dreamteam!

Liza Buijze

Liza Buijze

stagiaire

Hoi! Ik ben Liza Buijze en zit nu op de opleiding Urban Green Development in mijn 3e jaar. Tegels eruit, groen erin! sluit zeker goed aan op onze opleiding. Eerder heb ik stage gelopen bij het Natuurtalent en de Fruittuinen van West. Ik ben erg voor het verduurzamen van de stad en daar leer ik ook uitgebreid over op mijn opleiding. De reden waarom ik groen in de stad zo belangrijk vind is omdat de biodiversiteit dan weer omhoog gaat en het leven van insecten en dieren weer de stad inkomt. Groen zorgt er ook voor dat mensen die in de stad wonen zo toch natuurbeleving krijgen. Door het gebruiken van groen in de stad verbeter je ook de luchtkwaliteit, wat erg nodig is. Ik zou in mijn laatste jaar graag willen leren over duurzaam ontwerpen en het bedenken van nieuwe ideeën

 

Jij?

Jij?

stagiaire/afstudeerder

We zijn altijd op zoek naar een stagiaire of afstudeerder. Heb jij iets met het vergroenen, klimaatbestendig maken, rainproof inrichten, biodivers inrichten en onttegelen van stedelijke tuinen of pleinen in Amsterdam? Of met de sociale aspecten van stedelijk groen/tuinen? En wil je in een leuk divers team samenwerken? Stuur ons dan even een berichtje met daarin waar je het gelukkigst van wordt en hoe wij daar een rol in kunnen spelen. Dan nemen we snel contact met je op.

Wil je meer weten of meehelpen?

Vul hiernaast het formulier in en we nemen contact met je op.

X