Over ons

Amsterdamse tuinen groener, gezonder en klimaatbestendiger maken.
Daar helpen we bij. Dat is goed voor bewoners, buurt en milieu.
En daar worden wij weer blij van.

In 2003 zag Ralph dat de Amsterdamse tuinen in rap tempo aan het verstenen en ontgroenen waren. Daar was toen nog geen beleid voor. Dus schreef hij als bewoner een ‘Visie Groene en Klimaatadaptieve binnentuinen’ in 2016. Die werd goed opgepakt door stadsdeel West. In 2018 kregen Ralph en Rania groen licht voor Tegels eruit, groen erin! Sinds 2022 doen ze Tegels eruit, groen erin! in vijf stadsdelen. Altijd voor en met bewoners en partners. Inmiddels vormt het initiatief een uitgebreid netwerk.

Ralph Stuyver

Ralph Stuyver

initiator

Bij Tegels eruit! zorg ik samen met het team dat private tuinen weer vergroenen en ontstenen. Ik ga zo veel mogelijk mee op tuinbezoeken en geniet van iedere tuin die we helpen. Er blijkt altijd meer mogelijk dan aanvankelijk gedacht. Zowel qua tuin als financieel. Er zijn zoveel prachtige subsidies en mogelijkheden in Amsterdam. Wij werken als ‘schakel’ tussen de bewoners en de vele mogelijkheden die de gemeente Amsterdam biedt. Het doet me echt plezier om bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties hiermee te helpen, en de buurt en de stad weer een beetje groener, gezonder en leefbaarder te maken.

Rania Siona

Rania Siona

landschapsontwerper

Bloemisten en tuiniers zijn de gelukkigste mensen ter wereld. Dat wist ik als kind al, toen ik omringd was door de tuinen van mijn grootouders, in het prachtige mediterrane Griekenland, waar ik geboren ben (1985). Na mijn master in Engeland, en sinds 8 jaar in Amsterdam, exploreer ik de mogelijkheden om steden groener en leefbaarder te maken. Als tuinontwerper heb ik een ecologische benadering bij het beplanten van tuinen en openbare ruimtes. In mijn werk verschuif ik groenontwerp en landschapsarchitectuur van een functionele rol naar het oplossen van een van de grootste uitdagingen van deze tijd: de klimaatverandering.

Peter Duitman

Peter Duitman

projectleider Noord

Een fijne leefomgeving en gezonde levensstijl dragen bij aan een prettig leven en een gezonde stad. Daarom ben ik in Noord onder andere groencoach, help ik bij het opstarten en in stand houden van groene projecten en werk is met veel plezier samen met Tegels eruit, groen erin! Daarbij zorg ik dat de wensen, vragen en ideeën van de mensen en tuineigenaren in Noord en het team zo goed mogelijk hun plek vinden. Ik ben de schakel tussen het initiatief Tegels eruit, groen erin! en stadsdeel Noord. Mijn permacultuur en bedrijfskundige achtergrond komen daarbij perfect van pas.

Luella van Turnhout

Luella van Turnhout

kartrekker oud-zuid

Wat mij betreft kan onze stad niet groen genoeg zijn, zodat mens én dier zich er goed thuis voelen. Daarom stimuleer ik projecten om de in verdrukking rakende natuur weer te bevorderen. Je kunt mij benaderen als je het versteende plein van je school, organisatie of bedrijf in Oud Zuid of de Zuidas om wilt vormen naar een groene en regenbestendige omgeving.

Ian Velthuis

Ian Velthuis

community manager

Met een groene en gezonde stadsnatuur heb ik veel. Naast dat wij een eigen tuin hebben, die ik graag onderhoud, ben ik ook fervent vogelspotter, en fotografeer ik graag. Bij Tegels eruit! zorg ik dat de wensen, vragen en ideeën van alle mensen, tuineigenaren en leveranciers, zo goed mogelijk hun plek vinden. Ik mail, bel, app, spreek, tweet en IM  met alle partijen en ondersteun het team waar nodig. Ook houd ik het proces in de gaten en maak ik afspraken voor iedereen. Van tuinbezoeken tot opleveringen. Tegels eruit, groen erin! vind ik superleuk omdat het zo belangrijk is om de buurt groener, gezonder en fijner te maken om in te wonen.

Benjamin Onderstal

Benjamin Onderstal

junior groenontwerper

Van kleins af aan was ik erg betrokken bij mijn leefomgeving. In totaal heb ik 14 jaar op de vrije school gezeten. Hier stonden een brede ontwikkeling en creativiteit centraal. We hadden een eigen moestuin waar biodynamische landbouw bedreven werd. Deze vorm van landbouw vertrouwd op haar natuurlijke kracht. Menselijke ingrepen zijn daarom minimaal. Ik werd ouder en besefte dat dit gedachtegoed meer een uitzondering was. We zitten nu in een klimaatcrisis. De biodiversiteit heeft zwaar te leiden onder het menselijke gedrag. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Urban Green Development. Bij Tegels eruit, groen erin! wil ik meehelpen om de balans in de tuin weer te herstellen en een aangename leefplek te verwezenlijken.

Aura Scaringi

Aura Scaringi

design & communicatie

Geboren aan de voet van een vulkaan, op het eiland Sicilië in Italië, wilde ik als kind boswachter worden. Het allergelukkigst was ik met een dierenencyclopedie. Urenlang kon ik naar plaatjes kijken van de meest wonderlijke dieren. Nu woon ik al een tijdje in Amsterdam maar droom nog steeds van een tuin waarin ik mijn eigen boswachter ben. Tot die tijd doe ik mijn best met de natuur om mij heen. Mijn balkon is vogel- en insectenvriendelijk. Tijdens wandelingen pluk ik zaadjes die ik op andere plekken plant, en ik kies met zorg wat ik eet en koop. Van de plantjes aan de grachten geniet ik net zoveel als van een bijzondere bloem op een bergtop. In mijn werk probeer ik projecten te kiezen die op een bereikbare manier iets positiefs bijdragen aan de wereld om ons heen. Tegels eruit, groen erin! is voor mij precies dat: iedereen kan voor de natuur zorgen, het enige dat we moeten doen, is gewoon de natuur weer net iets meer ruimte geven en daar met zorg en respect mee omgaan. Wat voel ik mij bevoorrecht deel uit te maken van dit dreamteam!

Toine Visser

Toine Visser

stagiair

Tuinen ontwerpen, dat is wat ik wil. Tuinen bedenken en daarna maken. Daar worden mensen blij van. Als het goed is, en je hebt niet alleen tegels in je tuin, wordt je heel blij van je tuin. Als kind werkte ik vaak in de tuin. En nog steeds word ik er rustig van. Tuinen aanleggen en onderhouden. In de tuin doe je niet vaak hetzelfde. Buiten werken is toch veel leuker dan op kantoor. Bij Tegels eruit, groen erin! wil ik me verdiepen in tuinontwerpen en mijn ervaring verbreden. Kom maar op met die tuinen.

 

Eva Verbrugge

Eva Verbrugge

stagiaire

Ik ben opgegroeid met veel groen om me heen maar dat is niet vanzelfsprekend. In steden vind je maar weinig groen. Dat moet anders vind ik. Ik geniet als ik groen om me heen zie. Het geeft me rust. Ik volg de opleiding leefbare stad en klimaat bij Yuverta en wil tuinen ontwikkelen tot een groen paradijs. Juist in een stad is groen van belang. Groen geeft niet alleen mooi zicht maar is ook belangrijk voor de biodiversiteit en de mens. Het is daarom jammer om het groen te zien verdwijnen. Het klimaat gaat achteruit en de natuur zit in de verdrukking. Bij Tegels eruit, groen erin! hoop ik het groen weer meer ruimte te geven en zo de stad een mooie en fijne leefomgeving te maken. 

Diederik Soffers

Diederik Soffers

junior groenontwerper

Natuur staat van jongs af aan dichtbij mijn hart. Ik heb een fascinatie voor alles dat vliegt, loopt, kruipt of ademt. Voor mijn studie Urban Green Development was ik elke week bezig met wateroverlast, hittestress en het bevorderen van de biodiversiteit in het stedelijk landschap. Op het moment ben ik bezig met mijn volgende studie, Toegepaste Biologie. Samen met tegels eruit, groen erin! Help ik aan een groen en klimaatbestendig Amsterdam. Voor elke tuin die ik mag onttegelen, bedenk ik klimaatadaptieve toepassingen: ik kijk naar de stad met de natuur in mijn achterhoofd.

Jij?

Jij?

afstudeerder of stagiaire

Zit je in het laatste jaar van je studie in Urban green development, landschapsarchitectuur, watermanagement, stedelijke ontwikkeling of andere groene, blauwe, sociale of duurzame innovatie? Ben je gek op doughnuts, ben je een groenridder,  wateronderzoeker, designthinker, sociaal innovator of anderszins een buitengewoon denker en doener? Dan kun je in meteen bij ons – Bureau Binnentuinen – aan de slag met bijzondere projecten. Kijk op www.bureaubinnentuinen.nl naar wat we doen en neem contact met ons op.

 

Jij?

Jij?

junior community manager

We zoeken een community duizendpoot. Onze huidige community manager communiceert met de tuineigenaren, regelt de logistiek en afspraken met leveranciers, leidt de realisatie van tuinen in goede banen en is de steun en toeverlaat van alle tuineigenaren en het Tegels eruit! team. Maar zijn duizend pootjes zijn nét niet genoeg. Dus we zoeken een extra. Samen vormen jullie de spil tussen de  tuineigenaren en het Tegels eruit team! Spreekt je dit aan, heb je een (HBO/MBO) opleiding en zoek je nog een betaalde stageplek bij een team dat de wereld een beetje mooier hoopt te maken? Neem dan nu contact met ons op. Je kunt direct aan de slag!

 

Wil je meer weten of meehelpen?

Vul hiernaast het formulier in en we nemen contact met je op.

13 + 15 =