Plantjes-voor-tegels actie

Misschien ben jij wel een van de gelukkigen die een gratis plantjes-voor-tegels pakket van ons heeft ontvangen. Het plantenpakket wordt geleverd door Upperbloom en is gemaakt en bewaard door Pantar Amsterdam. Na een jaar groeien op een Amsterdams balkon worden de plantjes bij Tegels eruit, groen erin! in de volle grond van de tuin geplaatst. Misschien wel jouw tuin!

Welke plantjes zijn het?

plantenpakket Tegels eruit, groen erin!

Eén plantenpakket bevat 10 plantjes. Het is een mix van grotere plantjes (klik op de linkjes voor meer info):

of kleinere plantjes:

Hoe plant ik de plantjes?

Je kunt de plantjes het beste zo snel mogelijk in de grond zetten. Daar horen ze thuis. Maak een klein gaatje in je net ont-tegelde tuin. Zorg dat er ongeveer 15 centimeter bruine aarde ligt. Dompel de plaatworteltjes voorzichtig in een teiltje water. Zet het plantje daarna in de grond. Vul het ‘plantgat’ weer een beetje aan zodat de aarde gelijk is rondom je plantje. Klaar en genieten maar.

En als er bloemen bijzitten?

Ja, het kan gebeuren dat we er ook bloemen bij gedaan hebben. Mooi he? Je kunt de bloemen met bol en al in de grond zetten. Die komen dan in het voorjaar weer uit. Gaatje in gegrond maken, plantje erin, even water geven. klaar.

Onderhoud van plantjes?

Via bovenstaande linkjes kun je per plantje zien waar die het liefste staat en hoe je die het beste kunt onderhouden. Als er al onderhoud nodig is, want de meeste plantjes hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Met een beetje zon, liefde en water komt het helemaal goed met je nieuwe plantjes. Als ze net geplant zijn wel een extra beetje liefde en water geven.

Ook meedoen?

Dat kan. Tot 3 mei. Dus wees er snel bij. Je kunt je opgeven via dit aanmeldformulier.