Misschien ben jij wel een van de gelukkigen die een gratis plantjes-voor-tegels pakket van ons heeft ontvangen. Het plantenpakket wordt geleverd door Upperbloom en is gemaakt en bewaard door Pantar Amsterdam. Na een jaar groeien op een Amsterdams balkon worden de plantjes bij Tegels eruit, groen erin! in de volle grond van de tuin geplaatst.

Welke plantjes zijn het?

plantenpakket Tegels eruit, groen erin!

Eén plantenpakket bevat 10 plantjes. Het plantpakket is een mix één of meerdere grotere plantjes:

en één of meerdere kleinere plantjes:

Plantjes planten?

Het is goed als de plantjes zo snel mogelijk de grond in gaan. Maak een klein gaatje in je net ont-tegelde tuin. Zorg dat er ongeveer 15 centimeter bruine aarde ligt. Dompel de plantworteltjes voorzichtig in een bakje water. Zet het plantje met de natte worteltjes in de grond. Vul het weer een beetje aan zodat de aarde weer gelijk is rondom je plantje. Klaar en genieten maar.

Onderhoud?

Via bovenstaande linkjes kun je per plantje zien waar die het liefste staat en hoe je die het beste kunt onderhouden. Als er al onderhoud nodig is, want de meeste plantjes hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Met een beetje zon, liefde en water komt het helemaal goed met je nieuwe plantjes. Als ze net geplant zijn wel een extra beetje liefde en water geven.

Ook meedoen?

Dat kan. Tot 3 mei. Dus wees er snel bij. Je kunt je opgeven via dit aanmeldformulier.