Een nieuw initiatief in de buurt

Afgelopen 15 juli startten we Groene Buurtjes in Tuindorp Oostzaan. Onder de bezielende leiding van Jaap Zuijderhoudt ontvingen bewoners een rondleiding langs buurtparadijsjes. Deze tuinen worden al jaren onderhouden door Jaap. Groene Buurtjes geeft de mogelijkheid aan bewoners van Tuindorp Oostzaan om net als Jaap buren te helpen met onderhoud van de tuin.

Jaap Zuijderhoudt heet de Groene Buurtjes welkom

Buurtjes helpen buurtjes

Een groene tuin is goed voor het opvangen van teveel regen. Maar het heeft nog meer voordelen. Het helpt dieren, vermindert de hitte, is een mooi gezicht en kan een aanleiding zijn voor een praatje met de buren.
Maar wat als je wel een groene tuin wilt maar die niet meer kan onderhouden? Door ouderdom of beperkingen bijvoorbeeld. Wie kan je dan helpen? Groene Buurtjes biedt daar de oplossing. Buren helpen elkaar bij het vergroenen van de tuin. Groene Buurtjes koppelt deze buren aan elkaar. Zo maken we samen de buurt groener en socialer.

Help mee

We zoeken verschillende soorten hulp. Misschien heb je geen ‘groene vingers’ maar kun je wel helpen met tegels verwijderen? Of misschien kun je buurtjes helpen met het kiezen van de juiste beplanting (maar zie je het niet zitten om aarde te scheppen). Iedereen kan aangeven bij ons wat je kunt of wat je zoekt. Gebruik daarvoor onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Het invullen van het aanmeldformulier is helemaal vrijblijvend. Het geeft ons een inzicht wie mee wil doen en wat je kunt. Bij een actie nemen we altijd eerst contact op. We gebruiken jouw gegevens alleen voor de Groene Buurtjes en geven dit nooit door aan andere partijen.

Over ons

Groene Buurtjes is een initiatief van Tegels eruit, groen erin!, woningcorporaties Ymere en Stadgenoot, de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland (via RegioDeal ZaanIJ). Het logo is ontworpen door Mimimou.