Tegels eruit? Goed idee!

Wist je dat een tuin zonder tegels goed is voor de wateropname in de stad? En dat jouw tuin en buurt ook minder warm wordt in de zomer als er minder tegels liggen? Dat is gezonder en geeft minder hittestress. Je tuin inrichten met minder tegels is  eenvoudig en ook prima te onderhouden.

Zelf wegbrengen?
Je kunt je tegels zelf wegbrengen naar een afvalpunt. Vergeet niet een legitimatiebewijs mee te nemen (bijv. rijbewijs). Dan is het voor bewoners gratis. Maar dan moet je wel over een auto kunnen beschikken natuurlijk.

Of we halen ze op
Kun je de tuintegels niet wegbrengen? Geen probleem, we halen ze bij je op. Gratis. Omdat het beter is voor de stad dat er minder tegels in tuinen liggen. Meld je tuin aan en we komen langs.

Buurt acties
In ieder stadsdeel doen we ook buurt acties. Dan kun je je tegels inruilen voor plantjes. Kijk of jouw tuin in Centrum, Slotermeer NO of West ligt. Daar kun je zien welke acties er in 2020 te verwachten zijn.

We geven advies
Twijfel je hoeveel tegels je wilt weghalen? Hoe kun je gemakkelijk kunt zitten in een tuin zonder tegels (of minder tegels)? Welke planten of groen je kunt toepassen? Hoe je dit alles aanpakt? Meld je tuin aan. Dan komen langs en geven we advies.

De volgende stap: groen erin ➡️