Dit is wat we doen

Dit jaar helpen we de tuinen in Slotermeer Noordoost te ont-tegelen en te vergroenen. Misschien ook wel in jouw tuin? Of die van de buren? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dit is wat we doen:

* Tuinadvies
Op aanvraag (voorjaar)
Meld je tuin onderstaand vrijblijvend aan. Dan nemen we contact met je op. We komen op bezoek en geven je een vrijblijvend advies. Met schetsje en tips hoe je je tuin kunt aanpakken. We kunnen dan bekijken hoeveel tegels eruit en eventueel bomen en grond erin, als je dat wilt. Alles zonder kosten.

* Informatiesessies Slotermeer NO
Op 19 en 29 feb. en 7 maart geven we sessies in Slotermeer NO  (Tuinstadhuis, Plein ’45/’45). De toegang is gratis. Wil je er bij zijn? Meld je dan onderstaand aan. Het aantal plekken is beperkt dus meld je tijdig aan.

– 1 Info-sessie: de regenbestendige tuin
Woensdag 19 feb, 19:00 – 21:00 uur, Tuinstadhuis, Plein ’40/’45

Er zijn veel oplossingen om je tuin rainproof (regenbestendig) te maken. Tegels eruit, groen erin bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan een groen dakje op je schuur (met subsidie), een regenton, een groene huismuur (met subsidie), wateropvang in je tuin (vijver, wadi), hoogteverschillen in je tuin, etc. We hebben één gastspreker.

– 2 Info-sessie: de biodiverse tuin
Woensdag 26 feb, 19:30 – 21:30, Tuinstadhuis, Plein ’40/’45

Welke planten, struiken of bomen zijn goed voor bijen, insecten en vogels? Hoe behoud je vleermuizen, kikkers of gierzwaluwen? Hoe kun je composteren en of circulair met je tuin aan de slag? Als je weet hoe het werkt valt het allemaal reuze mee. We hebben drie gastsprekers.

– 3 Tuinontwerp sessie
Zaterdag 7 maart, 14:00 – 18:00 uur, Tuinstadhuis, Plein ’40/’45
We ontwerpen niet jouw tuin, dat doe je namelijk zelf. Maar we helpen wel in een tuinontwerp sessie samen met experts om je ideale tuin te ontwerpen. Neem prints of tekeningen mee en we kunnen gelijk aan de slag. Of ga ter plekke schetsen en we komen er samen uit. Je gaat naar huis met een uitvoerbaar en realistisch tuinconcept.

* Buurtacties
Datum volgt
We gaan ook buurtacties uitvoeren in Slotermeer NO. Met een buurtactie gaan we op één dag in een bepaalde buurt of straat de tuinen zoveel mogelijk ont-tegelen en helpen vergroenen. Wij zorgen dan voor containers (afvoer tegels), kruiwagens en vrijwilligers. We gaan nog inplannen welke buurten op welke data we willen aanpakken. Heb je een goed idee? Laat het ons weten.


Aanmeldformulier

Dit verplicht je tot niets. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.