Maak het nog mooier!

Info-sessie: de regenbestendige tuin
Er zijn veel oplossingen om je tuin rainproof (regenbestendig) te maken. Tegels eruit, groen erin bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan een groen dakje op je schuur (met subsidie), een regenton, een groene huismuur (met subsidie), wateropvang in je tuin (vijver, wadi), hoogteverschillen in je tuin, etc.

We houden informatie sessies in de verschillende stadsdelen over het rainproof en klimaatbestendig inrichten van je tuin. Kijk in jouw buurt (Centrum, Slotermeer of West) waar en wanneer deze info-sessie plaatsvindt en meld je aan.

Info-sessie: de biodiverse tuin
Welke planten, struiken of bomen zijn goed voor bijen, insecten en vogels? Hoe behoud je vleermuizen, kikkers of gierzwaluwen? Hoe kun je composteren en op andere manieren circulair met je tuin aan de slag? Als je weet hoe het werkt valt het allemaal reuze mee.

We houden informatie sessies in de verschillende stadsdelen hierover. Kijk in jouw buurt (Centrum, Slotermeer of West) waar en wanneer deze info-sessie plaatsvindt en meld je aan.

Tuinontwerp sessie
We ontwerpen niet jouw tuin, dat doe je namelijk zelf. Maar we helpen wel in een tuinontwerp sessie samen met experts om je ideale tuin te ontwerpen. Kijk in jouw buurt (Centrum, Slotermeer of West) waar en wanneer deze ontwerp-sessie plaatsvindt en meld je aan. En ga alvast aan de slag met bijv. de Gardena tekentool of ontwerp je tuin in SketchUp.

Hulp bij uitvoering
Sommige mensen hebben hulp nodig bij het weghalen of wegbrengen van tegels. Anderen bij het aanleggen of onderhouden van de tuin. Wij kennen mensen en organisaties die daarbij kunnen helpen. Die koppelen we graag aan jou, zodat jouw tuin zo goed mogelijk ingericht wordt en blijft. Ook in de toekomst.

Wordt geïnspireerd en inspireer anderen
Je tuin is constant in verandering, verbetering, aanpassing. Omdat wij een netwerk van tuinliefhebbers vormen kunnen we je aan andere koppelen. Zodat je ook anderen kunt helpen en zelf weer geinspireerd wordt. Zo maken we de stad met zijn allen een beetje beter en gezonder.