Nu wordt het mooi!

We leveren grond
Is je tuin klaar om opnieuw ingericht te worden? De gemeente kan gratis grond (max. 5 kubieke meter) en gratis bomen leveren. Als je dat wilt. Omdat het belangrijk is voor de stad dat de tuinen genoeg bomen en grond hebben.

Het is gecertifeerde grond, dus 100% gezond. Omdat de gemeente het belangrijk vind dat tuinen genoeg grond hebben levert de gemeente deze grond gratis. En goede grond is belangrijk om bomen, planten en bloemen op te laten groeien.

We leveren bomen
We kunnen ook bomen leveren, als je dat wilt. Die zijn ook gratis als ze dikker zijn dan 10 cm doorsnede (op 1 meter hoogte). Want dan is er een subsidie voor. In overleg adviseren we welke boom of bomen bij jou het beste passen en helpen we je met je subsidie aanvraag.

Laat je inspireren
Bij Rainproof vind je veel oplossingen voor een regenbestendige tuin. Huisjeboompjebeter heeft veel tips om je tuin ecologisch, biodivers en klimaatbestendig in te richten. Tuinbranche Nederland heeft mooie voorbeelden met handige tips en infobladen. Intratuin heeft een inspirerende site om je tuin biodivers te maken. Op Youtube zijn veel praktische video’s te vinden. Blader door tijdschriften als Groei&Bloei of bezoek de sites van IVN, KNNV, Vlinderstichting of Vogelbescherming.

We geven advies
We kunnen advies geven hoe je je tuin kunt inrichten. Meld je tuin aan, dan komen we langs en schrijven een kort verslag met je mogelijkheden. Wil je geïnspireerd worden hoe je jouw tuin klimaatbestendig, ecologisch en circulair ontwerpt en onderhoudt? Bezoek dan een of meerdere info-sessies.

De volgende stap: info-sessies en hulp ➡️